Kaupungit

Tornio on onnellisten asukkaiden, uudistuvien palveluiden ja menestyvien yritysten vetovoimainen rajakaupunki. Tornion kaupungin visio vuodelle 2027 on olla maailman toimivin rajakaupunki: ”Työssäkäynti, yrittäminen, opiskelu, palvelu- ja muu asiointi sekä kansainväliset liikenneyhteydet yli maantieteellisten ja hallinnollisten rajojen toimivat sujuvasti ja vahvistavat sekä asukkaiden hyvinvointia että kaupungin elinvoimaa. Toimi rajayhteistyö ja rajaton raja ovat Tornion käyntikortteja maailmalla.”

Rovaniemi on Suomen kaupunki ja entisen Lapin läänin pääkaupunki, joka sijaitsee napapiirin tuntumassa Kemijoen ja Ounasjoen yhtymäkohdassa Lapin maakunnassa. Se on maakuntakeskus, yliopistokaupunki ja alueensa kaupan, hallinnon ja koulutuksen keskus sekä urheilu- ja kulttuurikaupunki.

Tornio

Meillä on kunnia esitellä tähän hankkeeseen & omassa kunnassaan perheystävällisyyteen investoivat kunnat. Ilman näitä kuntia, pilotit olisivat jääneet tapahtumatta.

Kittilä on elinvoimainen, kasvava kunta Lapissa. Muuttovoittoinen kunta oli Suomen 6. vetovoimaisin kunta vuonna 2016. Väestöennusteen vuodelle 2030 mukaan Kittilä tulee olemaan yksi eniten kasvavista kunnista. Kittilän alueen suurimmat toimialat ovat matkailu ja kaivosteollisuus. Kittilässä Sirkan kylässä sijaitseva Levi on Suomen johtava ympärivuotinen matkailu - ja tapahtumakeskus ja Agnico Eagle Finland Oy:n operoima Kittilän kaivos on Euroopan suurin kultakaivos. Kittilän lentoasema on kansainvälinen ja vilkas, ja sinne on runsaasti yhteyksiä Suomesta ja muualta Euroopasta.

 

Täällä hengitetään tutkitusti maailman puhtainta ilmaa. Kittilän alueella on 1/3 kävijämäärältään Suomen suosituimmasta kansallispuistosta, Pallas-Yllästunturin kansallispuistosta. Kunnassa on useita matkailu - ja kulttuurinähtävyyksiä sekä luontokohteita. Asukkaita kunnassa on noin 6 400, laajalla, yli 8000 neliökilometrin alueella. Kittilän loistava sijainti, kattavat palvelut, toimivat kulkuyhteydet ja upea luonto tarjoavat hyvät puitteet asukkaille, matkailijoille ja yrityksille. Maastoa muokkaavat useat komeat tunturit, laajat suot ja kunnan läpi virtaava suuri ja vapaa Ounasjoki

Savonlinna

Sosteri

Savonlinnassa käy vuosittain yli puoli miljoonaa matkailijaa. Ainutlaatuiset nähtävyydet ja henkeäsalpaavan kauniit luontomaisemat eivät jätä ketään kylmäksi! Historiallinen Olavinlinna keskustassa, maailman suurin puukirkko Kerimäellä, Suomen vanhin majoitusliike Hotelli Punkaharju, Suomen metsämuseo Lusto Punkaharjulla ja kolme kansallispuistoa ovat esimerkkejä huikeista käyntikohteista idyllisessä kaupungissamme. Suorat lennot Helsingistä tuovat Itä-Suomen vanhimman kaupungin lähelle pääkaupunkiseutua.

Tervetuloa tutustumaan! Kaikkien Sosteri kuntien perhevapaalaiset ovat tervetulleet osallistumaan pilottiin.

Mikkeli

Essote

Kaikki hyvin Mikkelissä. Etelä-Savon maakuntakeskus tarjoaa verrattoman elämänlaadun, elinvoiman, positiivisen energian ja kiireettömyyden. Kaikkien Essote kuntien perhevapaalaiset ovat tervetulleet osallistumaan pilottiin.

Onni suosii rohkeaa .Vuosisatojensa aikana Kokkola on tarjonnut taustan tuhansille tarinoille. Kaupunki on rohkaissut asettumaan, kasvattanut lähtemään ja kannustanut palaamaan. Kokkolalaisten matka on vaatinut riskien ottamista, uuden kokeilemista, positiivista ajattelua ja uskoa tulevaisuuteen. Kaikkien näiden SOITE kuntien perhevapaalaiset ovat tervetulleet osallistumaan pilottiin.

Luonnonläheinen ja rikkaan historian omaava Lohja sijaitsee loistavien liikenneyhteyksien varrella. Lohjan maisemia halkovat niin Helsinki-Turku-moottoritie kuin tulevaisuudessa Tunnin junakin. Sujuva liikenne kumpaankin suuntaan näillä valtaväylillä on Lohjan ehdottomia valttikortteja.
 
Lohja tarjoaa monipuolisia asumisen ratkaisuja niin kaupunkiasumisesta kuin maaseudun rauhastakin kiinnostuneille. Asut sitten kaupungissa tai maalla, niin Lohjalla luonto on kotiovesi takana. Meidän omakotitontit ovat myynnissä jatkuvan haun periaatteella. Lohjalta voit varata tulevan kotisi paikan milloin vain!

Tornio

Meillä on kunnia esitellä tähän hankkeeseen & omassa kunnassaan perheystävällisyyteen investoivat kunnat. Ilman näitä kuntia, pilotit olisivat jääneet tapahtumatta.

Kotka 

Kymsote

Kotka on kaupunki Kymenlaakson maakunnan eteläosassa Suomenlahden rannalla. Kotka on merkittävä satama- ja teollisuuskaupunki ja myös monipuolinen koulu- ja kulttuurikaupunki. Kotkan naapurikunnat ovat Hamina, Kouvola ja Pyhtää. Seutukuntajaossa Kotka kuuluu Kotkan–Haminan seutukuntaan.

Vihti on luonnonkaunis ja nuorekas noin 29 000 asukkaan kunta pääkaupunkiseudun kupeessa. Vihti sijaitsee noin 45 kilometriä Helsingistä Turun suuntaan, Turun moottoritien varrella. Rajanaapureitamme ovat muun muassa Espoo, Kirkkonummi ja Nurmijärvi. Vihdistä on vain noin 15 minuutin ajomatka Kehä III:lle, ja Helsinkiin täältä ajaa noin 45 minuutissa.

 

Asukkaita mukavan kokoiseen kuntaamme vetää pääkaupunkiseudun läheisyys, viihtyisä ja turvallinen asuinympäristö sekä pääkaupunkiseutua edullisempi hintataso. Olemme täällä riittävän lähellä pääkaupunkiseudun vilinää, mutta kuitenkin tarpeeksi kaukana rauhallisen ja turvallisen arjen rakentamiseen. Meillä sujuva arki rakentuu toimivien peruspalvelujen ja aktiivisen vapaa-ajan yhdistelmästä. Vihdissä on laajat kaupalliset palvelut ja erikoisliikkeitä, joista saa hyvää, yksilöllistä palvelua kiireettä ja ammattitaidolla.

Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymä (Keusote) vastaa alueensa jäsenkuntien sosiaali- ja terveyspalveluiden järjestämisestä ja tuotannosta 1.1.2019. Jäsenkuntia ovat Hyvinkää, Järvenpää, Mäntsälä, Nurmijärvi, Pornainen ja Tuusula. Kaikkien näiden kuntien perhevapaalaiset ovat tervetulleet osallistumaan pilottiin.

© 2023 Uudenmaan ELY-keskus, Perhevapaalta työelämään-hanke Vuosina 2021 - 2022.