Palautteita

Nainen, 32- vuotias

Valmennuksesta sain kuulla äitikavereiltani, jotka olivat osallistuneet ensimmäiseen valmennusryhmään. Ensin mietin, että valmennus ei taida olla minua varten, koska minulla on kuitenkin vakituinen työ, johon palata vanhempainvapaan jälkeen. Muilla oli kuitenkin valmennuksesta niin hyviä kokemuksia, ja he sitä vilpittömästi suosittelivat, niin päätin itsekin rohkaistua ja ilmoittautua mukaan.

Ja en voisi olla tyytyväisempi että lähdin mukaan! Valmennuksessa sai ainutlaatuisen tilaisuuden tutkiskella itseään ja jäsennellä omia ajatuksiaan ammattilaisten avulla. Myös ryhmästä saatu vertaistuki oli korvaamattoman arvokasta, sillä saimme huomata että painiskelemme kaikki ihan samanlaisten ajatusten ja ongelmien kanssa.

 

Valmennuksen lopputuloksena tunnistan omat vahvuuteni sekä heikkouteni ja tulevaisuuden suunnitelmani ovat paljon selkeämpiä kuin ennen valmennusta!

Vapaata palautetta valmennuskursseista

Hirveästi en itse saanut uutta faktatietoa, mutta hyvää keskustelua, vertaistukea ja vahvistusta omalle tielleni.

 

Tämä on hyvä "silta" takaisin työelämään siirtymässä oleville vanhemmille. On hyvä, että tilanne tunnistetaan ja etsitään yhdessä ratkaisuja.

 

Erittäin hyvä kokonaisuus. Kurssilla sai heräteltyä työminää ja myös todella paljon tuli innostusta lähteä työelämään takaisin. Uutta tietoa työelämästä ja tukimuodoista ym. tuli myös.

 

Kurssi on ollut erittäin hyödyllinen. Järjestetty lastenhoito avain onnistumiseen. Kurssi olisi voinut olla pitempikin, nyt ryhmätyöskentely oli tosi tiiviisti ja sen jälkeen motivaatiota ja intoa oli vaikka ja mihin. Mutta kun se loppui ja yksilövalmennus alkoi, niin epävarmuus palasi, kun ryhmän tukea ei enää ole viikottain. Yksilövalmennukseen kun ei ole lastenhoitoa, tekee siitä haasteellista. Onneksi on etämahdollisuudet ja niiden kautta saatu valmennus on ollut antoisaa, vaikkakin suosisin kasvotusten tapaamisia mahdollisuuksien mukaan.

 

Kurssin aiheet olivat hyviä, vertaistuki kultaakin arvokkaampaa. Herätti ajatuksia ja ammatillisen puolen itsestäni.

 

Aivan mahtava tilaisuus kaikille kotona oleville vanhemmille.

 

Todella tarpeellinen ja ei liikaa ”faktatietoa”. Kurssin aloituksen tehtävät olivat todella kivoja.

Palautetta kouluttajista

Erittäin ammattitaitoisia olivat molemmat 

 

Tosi hyvää keskustelua saatu aikaiseksi ryhmissä, kouluttajat luoneet rennon ja luotettavan tunnelman ryhmätunneilla.

 

Hyvä ja keskusteleva tapa käydä asioita läpi.

 

He osasivat käydä läpi asioita niin, että sen ymmärsi omasta perspektiivistä heti 

 

Kaikki olivat mukavia ja asiantuntevia.

 

Mukavat henkilöt.

 

Kouluttajat olivat ammattitaitoisia ja asiansa osaavia ihmisiä. Saivat myös keskustelevan ja rennon ilmapiirin aikaan.

 

Lämminhenkiset, ammattitaitoiset ja aidosti kiinnostuneet kouluttajat. Loivat luottamuksellisen ilmapiirin jossa oli helppo puhua. Sopivasti osallistamista ja materiaaleja.

 

Kouluttajat osasivat antaa oikeanlaiset työkalut juuri oman ammattiminäni löytymiseen, joka on erittäin hyvä lähestymistapa tai ehkäpä ainoa oikea.

Yleistä palautetta koko palvelusta

Erittäin hyvä, monipuolinen ja todella tarpeellinen hanke! Järjestetty lastenhoito oli aivan erinomaisen hieno juttu! Ohjaaja oli erittäin ammattitaitoinen, helposti lähestyttävä, kannustava ja teki työtä suurella sydämellä. Tuli tunne tulla kuulluksi ja autetuksi. Toivon hankkeelle jatkoa ja näkyvyyttä, jotta tavoittaa perhevapaalta työelämään ponnistelevia. Tästä hankkeesta todella oli paljon apua ja hyötyä. Tästä on hyvä jatkaa. Sydämellinen kiitos!

 

Lastenhoidon järjestyminen kurssin ajaksi oli ehdottomasti se, miksi osallistumiseen oli matala kynnys!

 

Ryhmätyöskentelyä lisää tai hajautetusti useammalle viikolle. Lastenhoito yksilövalmennukseen olisi tietysti aivan loistava mutta resurssit tuskin tähän enää riittää. 

 

Ryhmätapaamisen osuus tulisi olla ehdottomasti pidempi. Kahdeksan kertaa on liian vähän. 

© 2023 Uudenmaan ELY-keskus, Perhevapaalta työelämään-hanke Vuosina 2021 - 2022.